Birgit og Margrethe Margrethe laver selv sin NescafÚ, når hun kommer om onsdagen. Birgit sidder nemlig i kørestol, så det kniber med at nå det hele i køkkenet. Men hun stiller selv chokolade og klementiner an i en skål.

De tegner begge to. Der hænger to af Birgits skitser over sofaen. Dem synes Margrethe rigtig godt om. Det ville have været skønt at komme rigtigt i gang med at tegne noget tidligere, synes hun. Så ville man måske være blevet rigtig god til det.

Det var hjemmehjælperen, som fortalte Birgit om det med besøgsvenner. Derefter tog Birgit selv kontakt til Ældre Sagen. Og så kom damen derinde fra en dag på besøg med Margrethe.

Lærer af hinanden
De bruger tiden på at snakke. De har en del ting til fælles, men heldigvis ikke alt for mange. Der skal jo også være noget at lære af hinanden. Og det er blevet sådan for Birgit, at når der sker noget i ugens løb, så tænker hun: "Det må jeg huske at fortælle Margrethe".

Margrethe er en evig kilde til morskab for Birgit. Hun har sådan en, ja, Birgit kalder det 'en sociologisk, topografisk fantasi': Margrethe mener, at der er stor forskel på folk, alt efter hvor de kommer fra. Det mener Birgit nu ikke. Men det er alligevel morsomt, når Margrethe folder sig ud med teorierne.

Margrethe har været på besøg inde på Birgits gamle arbejdsplads, et bibliotek. Der traf hun en masse af Birgits gamle kolleger, blev vist rundt og tog billeder. Det var en sjov oplevelse. Hvis ikke det var for Birgit, var hun nok aldrig gået derind.

Birgit er et alias.

Læs mere om Birgit. (Åbner i nyt vindue.)